Selecteer een pagina

Over ons

groepen voor beginners en gevorderde hardlopers

KoeBerg loopgroep

De KoeBerg loopgroep is een gratis hardloopgroep voor mensen uit Meppel e.o. We zijn geen stichting of vereniging. Het is een hardloopgroep die een beweging wil zijn en waar iedereen zich bij kan aansluiten.

Elke maandag- en woensdagavond en zaterdagmorgen starten onze trainingen vanaf het Rembrandtplein. We doen aan interval- en heuveltrainingen die we zelf organiseren. Daarnaast lopen we ook rondes in en om het mooie Meppel.

Bertram Steringa nam in oktober 2016 het initiatief voor de KoeBerg loopgroep. We begonnen met een groepje van vier mensen. Al snel groeiden we uit tot behoorlijke groep. Niet lang daarna ontstond het initiatief voor een beginnersgroep. Ook dit was weer een succes!

De naam KoeBerg loopgroep verwijst naar de twee wijken Koedijkslanden en Berggierslanden in Meppel. Vanuit deze wijken starten we onze trainingen, maar onze loopgroep is er voor alle hardlopers uit Meppel en omgeving!

Instructie tijdens training

Lid worden

Iedereen die geïnteresseerd is in hardlopen, kan lid worden van de KoeBerg loopgroep. We zijn een gratis loopgroep. Elke maandag- en woensdagavond en zaterdagmorgen ben je welkom op onze trainingen.

Als je graag wilt meelopen kun je gewoon op één van de trainingsavonden aansluiten. Voor meer info, vul dan het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je mag ook een persoonlijk bericht sturen via onze Facebook-pagina.

Via Strava-clubs, melden we ons aan voor trainingen en we hebben ook een WhatssApp-groep.

Training Koeberg loopgroep

Training

Om met ons met te kunnen lopen, moet je tussen de 6 á 8 km kunnen hardlopen zonder wandelen. Bij grote niveauverschillen maken we meerdere subgroepen of doen we aan ‘stofzuigen’ (de snellere deelnemers keren om voor de langzamere deelnemers).

  • Maandagavond vanaf 19:30 uur duurtraining
  • Woensdagavond vanaf 19:30 uur interval/heuvel training
  • Zaterdagmorgen vanaf 9:30 uur wisselende trainingen
  • We starten vanaf het Rembrandtplein in Meppel
  • We lopen het hele jaar door; zomer of winter, weer of geen weer.

Beginners

Eens in de zoveel tijd starten we een beginnersgroep. Deze groep loopt m.b.v. een trainingsschema, De groep heeft als doel om in een aantal maanden 5 km te kunnen hardlopen zonder te wandelen. In het voorjaar/zomer hebben we uiteraard als doel om de Meppel Cityrun (4EM) te kunnen lopen in september. Uiteindelijk kunnen de deelnemers van de beginnersgroep uiteraard aansluiten bij de gevorderden.

Wil je weten of er op dit moment een beginnersgroep bestaat, houd dan onze Facebook-pagina goed in de gaten. Je kunt ons ook benaderen via het contactformulier of een persoonlijk bericht sturen via onze Facebook-pagina.

logo_primalife_groenSinds juli 2017 hebben we een sponsor. Prima Life (fysiotherapie en fitness) heeft het mede mogelijk gemaakt dat we mooie clubshirts konden laten maken.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Op welk niveau moet ik kunnen hardlopen om bij jullie groep aan te sluiten?

Zorg dat je tussen de 6 á 8 km kunt hardlopen zonder wandelen. Verder is je gemiddelde tempo niet zo van belang. Bij grote niveauverschillen doen we aan ‘stofzuigen’ (de snellere deelnemers keren om voor de langzamere deelnemers). Als we in de nabije toekomst nog verder groeien moeten we gaan denken aan niveaugroepen. In de huidige samenstelling van de loopgroep zitten mensen met een gemiddeld tempo van ongeveer 4:30 min/km maar ook 7:00 min/km.

Moet ik op beide avonden meelopen?

Nee, je bent daar volledig vrij in! Wil je alleen alle woensdagen meelopen? Prima! Eén keer in de twee weken op maandag? Ook geen probleem. Via de Whatssappgroep vertellen we elkaar of we meedoen met de training.

Welke leeftijd moet ik hebben om lid te worden?

Leeftijd is niet belangrijk. Als je plezier hebt in hardlopen ben je welkom!

Ik woon niet in de Berggierslanden of Koedijkslanden. Mag ik toch lid worden?

Natuurlijk! De KoeBerg loopgroep is er voor alle Meppelers. Woon je niet in Meppel? Zelfs dan ben je welkom!

Waarom zijn jullie een gratis loopgroep?

We vinden dat hardlopen in een groep, bereikbaar moet zijn voor iedereen. We kunnen gratis blijven omdat we geen kosten hebben aan trainers of het organiseren van evenementen.

Mijn vraag zit er niet bij. Help!